VéVéVé Olé

Jullie zagen ze ongetwijfeld al passeren, de nieuwste stoffencollectie van Zonen 09. Vier structuurstoffen & twee bio jersey panelen allemaal om ter mooist.

Ik was één van de gelukkigen die met een stofje aan de slag mocht gaan. Wat een moeilijke keuze bleek dat te zijn! Ik riep de hulp in van de wederhelft en liet hem de knoop doorhakken omdat dat nu net niet mijn sterkste kant blijkt te zijn.

IMG_6727

IMG_6748

De structuurstof met grijze V’tjes is het dus geworden. In het echt nog zoveel mooier dan de foto’s al doen vermoeden. Door de manier waarop het stofje geproduceerd is, heeft de achterzijde ook een super leuk effect. Uitstekend te gebruiken als detail en zeker als boordjes. Gedaan dus met de zoektocht naar de juiste kleur boordstof.

IMG_6751

IMG_6792

Voor het verwerken van dit stofje wou ik wat spelen met de print & de textuur. Ik was blijkbaar niet de enige met deze ingeving want zagen jullie de prachtige creaties van Sharon, Isabelle en An al?

IMG_6800

IMG_6643

 Omwille van ons stralend Belgen-weertje dacht ik aan een sweater, maar dan meer in de zin van een anorak. Een Ole Anorak! Ik hertekende het originele patroon volgens de instructies van Sharon naar een versie met rits.

IMG_6649

Het voorpand sneed ik enkele centimeters onder de oksel horizontaal door. Bij het bovenste gedeelte paste ik wat ‘Cut & Sew’ technieken toe, spelend met de richting van het motief. Langs de rits maakte ik een bies uit de achterzijde van de stof. Deze loopt helemaal door rondom de opening van de capuchon. De rits die normaal over de volledige hoogte van het voorpand loopt verving ik door een kort exemplaar.

IMG_6759

IMG_6673

Het onderste gedeelte van het voorpand knipte ik aan de stofvouw. Om het effen vlak wat te breken voegde ik een buidelzak toe. De naadwaarde van de zakopening plooide ik naar de buitenkant waardoor het net een biesje lijkt.

IMG_6622

Bij de capuchon stikte ik een tunnel over de breedte van de contrastbies. Ik voegde een trekkoordje, nestelogen en koordstoppers toe.

IMG_6633

Voor het achterpand kopieerde ik schaamteloos dit ideetje van Sharon. Het leek mij wel leuk dat de achternaad van de capuchon nu optisch doorloopt over het rugpand.

IMG_6835

IMG_6664De mouwen werden onderaan afgewerkt met een boordje in de contrasterende binnenzijde van het stofje.

IMG_6830

Meer valt er over deze Ole eigenlijk niet te vertellen. Enkel dat het echt een pracht van een stofje is. Ik denk eraan het ook te gebruiken voor een nieuw Pim salopetje voor de jongste, of als Trop Top in een cardigan versie voor mezelf…

IMG_6838

IMG_6840

En omdat ik toch een beetje nieuwsgierig van aard ben… Wat zouden jullie er nog mee willen maken?

IMG_6772

Patroon: Ole (met rits)Zonen 09

Stof: Jersey VVV grijsZonen 09

 Voor degenen die nog wat extra inspiratie willen opdoen, hou zeker nog de blogs van Laurence, Isabelle, Isabelle, An & An in de gaten. Nog meer moois is onderweg!

22 reacties op ‘VéVéVé Olé

 1. Wauw zeg! P R A C H T I G! En geniaal, dat ook!
  Ik vind alle stoffen prachtig en kiezen is inderdaad moeilijk. Maar als ik toch een keuze moest maken, dan zou ik ook voor deze gaan. Met een vestje voor mijn 10-jarige in gedachten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk om hier inspiratie op te doen, geslaagde combinatie met het zwart en grijs, ook de Aster-trui uit de laatste lmv in dit stofje zie ik wel zitten of de Stevie Hoodie uit een eerdere lmv, amai, straks wordt het nog moeilijk kiezen of moet ik stof bijbestellen?

  Geliked door 1 persoon

 3. Volgens mij ook helemaal cool in een trui voor mijn vriend! Niet een te saai effen stofje maar ook geen kinderlijk printje of felle kleur…. Of een Julia sweater voor mijzelf, daar moeten we misschien nog even om vechten. Zeker als hij de foto’s van dit exemplaar gezien heeft.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wauw, zoooooo onvoorstelbaar super zeg! Zoooooo creatief!!!
  Zelf heb ik die stof hier ook al klaarliggen maar weet nog niet goed wat ermee gedaan. Zeker is wel dat ik er iets voor mezelf uit maak!

  Geliked door 1 persoon

 5. Zoals altijd supermooi gedaan, is echt wel een geweldig mooi en origineel stuk geworden!! Chapeau!

  Ik zie mezelf er wel een Cisse mee maken, en dan de achterkant van de stof ook gebruiken om de voor- en achterzakjes een extraatje te geven…

  Geliked door 1 persoon

 6. “Meer valt er over deze Ole eigenlijk niet te vertellen” behalve dan dat je hem helemaal naar je hand zette en eigenlijk een volledig nieuw patroon ervan maakte, maar dat terzijde :-). Ik vind hem ge-wel-dig. Laat die hacken maar komen, ik zit op de eerste rij! Echt prachtig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s