Stories without endings

Het zal jullie zeker niet ontgaan zijn dat vorige week Lotte Martens haar nieuwste collectie lanceerde. Al even mooi en inspirerend als de stofjes zelf is ook het verhaal achter deze ‘Stories without endings’.

Om het even in de woorden van Lotte zelf te vertellen:

“We lieten ons inspireren door literatuur, door gedichten en hopen met deze collectie ook een verhaal te vertellen. Geen sprookje met een vast “en ze leefden nog lang en gelukkig”, maar stories die nooit eindigen, die blijven verwonderen en inspireren. Verrassend, lichtjes bevreemdend, maar nog steeds met een warme ondertoon en een mooie plot. Alles begint met een stof, waar elke klant zijn eigen magie op laat werken, om zo het verhaal van creëren en gebruiken op zijn eigen manier verder te schrijven.”

Zeg nu zelf… wondermooi verwoord toch!

Ik was één van de gelukkigen die deze zomer uitgenodigd werd in het atelier van Lotte.    Nadat Lotte ons gepassioneerd vertelde over hetgeen zich achter de schermen afspeelt, werden we rondgeleid in haar atelier & kregen we een live zeefdruk-demo. Mijn respect en bewondering groeide met de seconde, zo een liefde voor de ambacht dat haar atelier uitademt…

Vervolgens toonde Lotte ons de allernieuwste collectie die bestaat uit 16 bedrukte stofjes en de bijhorende uni’s… allemaal om ter schoonst. Toen ik deze ‘Niyona wave mohair pink’ zag was het echt liefde op het eerst zicht ❤ Een zachtroze breisel met rosé gouden print… mijn hart maakte een sprongetje.

IMG_9780

Nu vond ik het niet zo evident om in de zomer te beslissen waarmee ik mijn najaars garderobe wou vullen… de eeuwige twijfelaar in mezelf nam weer de bovenhand en tientallen ideeën passeerden de revue in mijn hoofd. Achteraf gezien ben ik heel tevreden dat ik voor een eenvoudige oversized cardigan ging en zo het prachtige stofje voor zich liet spreken.

IMG_9908

IMG_9897

IMG_9894

Ik vertrok van het bovenstuk van de Rianne-jurk uit La Maison Victor, nam het patroon over dat 2 maten groter is dan mijn normale confectie maat, voegde wat extra lengte toe aan de panden en mouwen en verbreedde de mouwen ook een drietal centimeter voor een extra oversized effect…

IMG_9885

IMG_9876

Oorspronkelijk wilde ik de halsrand graag afwerken door hier zelf een boord aan te breien. Gelukkig kwam ik na het proeflapje snel tot inzicht dat dit een onbegonnen werkje is met mijn brei-skills. Ik vond als alternatief bij Veritas een elastiek met dezelfde rosé gouden afwerking die in het stofje zit en eigenlijk ben ik enorm tevreden met het resultaat.

IMG_9840

IMG_9834

De onderrand van de panden en mouwen liet ik tot nu toe nog helemaal ‘ruw’ maar ik zag bij Laurence een prachtig gehaakt boordje waarvan ik overweeg het schaamteloos te gaan kopiëren. (“,)

IMG_9852

Voor deze cardigan gebruikte ik 1 paneel ‘Niyona wave mohair pink’ en 50cm van de bijhorende uni stof.

13 reacties op ‘Stories without endings

  1. Ik vroeg me na de instagramfoto’s al af waar je die perfect passende boord had gevonden. Je vest is prachtig, echt waar we van droomden toen die stof voor het eerst door onze handen gleed! Liefde op het eerste gezicht, ja, dat was het wel 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s