DOK

Het zijn drukke dagen achter de Zonen09 schermen. Nog maar net werd de nieuwste zoon Jack gelanceerd en morgen worden we al opnieuw getrakteerd op een klepper van formaat. Twee ontwerpen uit de prachtige DOK-collectie zullen dan hun weg naar de winkelrekken vinden.

IMG_9291

IMG_9308

Ik prijs mezelf enorm gelukkig want tijdens het ontwerpproces mocht ik af en toe over Sharon’s schouder meepiepen. Vanaf dag één kon ik alleen maar bevestigend knikken en wist ik al… dit gaat zó ontzettend goed worden!

Het verhaal achter de collectie, het ontwerp van de dessins, de kwaliteit van de grondstoffen en de ambachtelijke productiewijze ademen pure liefde en vakmanschap uit! Totaal niet te vergelijken met iets in het huidige stoffenaanbod. Ik was op slag verliefd.

IMG_9278

IMG_9321

IMG_9323

Het stond dan ook bij het begin vast dat ik dit stofje helemaal voor mezelf ging claimen. De kleuren en de print van WAVE deden mij opslag in de “Aymara”hemel belanden. Ik wou het graag verwerken tot een kledingstuk met simpele en eenvoudige lijnen… met de nadruk op de puurheid van het stofje, geen frutsels of dergelijke… Een lange zoektocht bracht me bij de Cardison Jacke van EllePuls, een nonchalante cardigan eindeloos te combineren in alle seizoenen.

IMG_9331

IMG_9340

IMG_9361

Nog nooit had ik zoveel schrik om mijn schaar in een stofje te zetten. Het was echt een hele opluchting toen het resultaat overeenkwam met het beeld in mijn hoofd. Door de manier waarop deze jacquard gebreid is, is ook de achterzijde van het stofje wondermooi. Ik besloot dan ook de werkwijze van het patroon niet volledig te volgen en liet de belegdelen aan de binnenzijde wegvallen. Perfect zo.

IMG_9229

IMG_9253

Gelukkig voor mij heb ik nog een klein restje van deze WAVE over, net voldoende om ook iets voor mijn jongens te maken. Maar dat zal even tot na onze vakantie moeten wachten.

IMG_9250

IMG_9268

Meer inspirerende naaisels in deze wonderschone stofjes vinden jullie nu al bij Sharon herself, Laurence & Isabelle.

IMG_9246

Ik ben alvast benieuwd of jullie even verliefd zijn op deze DOK-collectie als ikzelf…

 

17 reacties op ‘DOK

  1. Stapelverliefd op die stoffen, maar ook op wat jij er mee maakte.. ..zotschoon! Staat je beeldig! Toppatroon voor deze stof, echt super goed gedaan.

    Geliked door 1 persoon

  2. Oh Marleen, dat model van cardigan is echt fantastisch cool, helemaal mijn ding! En dat de stof van Sha er ideaal voor is, daar twijfel ik geen seconde aan. Deze was sowieso mijn absolute favoriet: de kleurtjes, de print, de zachtheid… ❤️

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s