Lotte Martens Winterblogtour: “Mona Perfecto”

Al meer dan een maand rolde er hier niets van onder de naaimachine… Van een naaidip van formaat gesproken. 😅 Gelukkig was er Lotte Martens die me vroeg deel te nemen aan haar Winterblogtour en me zo het spreekwoordelijke duwtje in de rug gaf daar verandering in te brengen.

Zoals altijd zijn de stofjes van Lotte ook nu weer om ter schoonst. Ze zijn verkrijgbaar in twee prints, zowel in crêpe als tricot, en dat in verschillende kleurencombinaties. Naast haar collectie handgedrukte stofjes, is dit de eerste collectie die digitaal geprint wordt. Het was een moeilijke keuze maar ik liet mijn oog vallen op de tricot Tarda.

img_5348

img_5372

Ondanks het in het verleden vaak met een sisser afliep, besloot ik dat selfish sewing nog eens een kans te geven. Ik spendeerde ettelijke uren aan de zoektocht naar het ideale patroon en kwam zo terecht bij Wear Lemonade. Een biker jacket voor mezelf stond immers al lange tijd op mijn wishlist & ik viel als een blok voor hun Mona ‘perfecto’. Nog groter was mijn blijdschap toen ik ontdekte dat je het patroontje ook gratis op hun blog Make My Lemonade kan downloaden. Hier dus!

img_5366

Het originele patroon vond ik nogal kort dus ik verlengde de panden met 3cm en voegde dan nog eens een tailleband van 5cm toe. De binnenzijde werd ook volledig van een voering voorzien.

img_5448

Vandaag was de hubbie fotograaf van dienst. Ik blijf het enorm onwennig vinden om foto’s van mezelf te zien, maar ach ja… we hebben ons best gedaan. Ik ben in elk geval echt SUPER tevreden met mijn vestje. Wat vinden jullie er van?

img_5466

img_5478

Patroon: MonaWear Lemonade

(gratis download)

Stof: Tarda 01 (tricot)Lotte Martens

26 reacties op ‘Lotte Martens Winterblogtour: “Mona Perfecto”

  1. Ik ben zo fan van het vestje dat ik zelfs niet eens naar jouw poseerskills keek, maar ik scrolde speciaal even terug en kan zeggen dat daar helemaal niets op aan te merken is! Ik was al fan van de tarda, maar nu nog 1000x meer. Wauw Marleen, wat mooi! Lotte heeft gelijk dat ze jou voor haar tour vroeg 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Gratis?!! OMG, ik moet dat ook hebben. Héél mooi! Een ik wou dat ik ook zo’n exclusieve stofjes mocht kiezen om voor mezelf te naaien, hihi. Tricot is heerlijk he, ik naai niet liever. En dit model valt heel mooi met deze stof! Topkeuze!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s