WeAreBobbinHood

Ik geef het grif toe… Ik ben een echte Instagram-addict. Mooie foto’s kijken, inspiratie opdoen maar vooral ook in contact komen met gelijkgestemde zielen. Het was zo dat ik Barbara de Ru, de dame achter Bobbinhood, leerde kennen.

img_4851

img_4860

Achter de leuke stofjes & vrolijke kledij die Barbara maakt, gaat er een oprecht verhaal schuil. Een missie zowaar… Barbara, voorheen eigenaar van een eigen modelabel, weet uit ervaring dat wat er zich achter de schermen van de modewereld afspeelt allesbehalve duurzaam en fair is. Reden genoeg voor haar om niet bij de pakken te blijven zitten & een verschil proberen te maken. Ze vertelt het zelf zo mooi op haar site. Lees zeker eens het verhaal & manifest van Bobbinhood.

img_4865

img_4868

Let’s free fashion and make it happy again!

In de Bobbinhood shop vind je dan ook tal van kits waarmee je de kledij van je kids kan opvrolijken. Zo ook een “easy-screen-print-kit” om op een heel eenvoudige manier je eigen stofjes te zeefdrukken zonder geknoei met chemische producten. Barbara vroeg me er eentje voor haar uit te testen omdat ik zelf zo graag mijn eigen prints en stofjes maak.

img_4917

img_4931

Aangezien ik niet zo een tekentalent ben, zocht ik enkele designs op Pinterest en ging enthousiast met de zeefdruk aan de slag. Ik moet zeggen dat de kit zijn naam niet gestolen heeft want het is echt easy peasy. Het enige waar je voor moet opletten, is het zwaar verslavend effect! (“,) Ondertussen maakte ik al een zestal stofjes (waaronder ook eentje voor mezelf) & er zitten nog zoveel ideeën in mijn hoofd.

img_4961

img_4943

img_4974

De eerste stofjes werden verwerkt tot sweaters voor mijn jongens. Ik ging aan de slag met het Mitch patroontje van La Maison Victor. Al even easy peasy als het maken van de stofjes zelf.

img_4978

img_4980

Ondertussen raakten Barbara & ik steeds meer aan de praat en door jullie enthousiaste reacties, ontstond het idee om samen een workshop te organiseren om ook anderen onder te dompelen in de wondere wereld van het zeefdrukken. Hieronder even alle info op een rijtje:

  • Datum: zaterdag 10 december 2016
  • Tijdstip: van 13h30 tot 16h30
  • Locatie: Kraftwerk, Driekoningenstraat 90 te Berchem
  • Prijs: €79 p.p.
  • Inschrijven kunnen jullie hier & er is een extra korting voorzien als jullie met 2 komen

Hope to see you soon… X

img_5002

img_5018

img_5096

Patroon: Mitch SweaterLMV editie sept./okt. 2016

Stof: grijze french terry  – Babarum

Zelf gezeefdrukt met de  “easy-screen-print-kit” van Bobbinhood

9 reacties op ‘WeAreBobbinHood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s