Lars… de tienerversie

Jullie konden het goede nieuws gisteren al lezen… de Zonen 09 familie is weer een telg rijker. Mijn all time favourite jasje Lars is nu eveneens in tienermaten verkrijgbaar alsook zijn kap en de parkaversie. Geweldig toch!

Mijn jongste neefke, die zijn naam met het patroon deelt, zag zo een zelfgemaakt jasje wel zitten dus stelde ik me kandidaat om het patroon te testen. Hij koos helemaal zelf het stofje en de details die we in zijn jasje verwerkten.

IMG_6417

IMG_6407

Zijn oog viel op een licht kaki jeansstofje uit mijn voorraad. We besloten het te combineren een donkere kaki ribtricot als voering.

Onder het motto “less is more” wou hij een zo eenvoudig mogelijk jasje… exit zakken, exit paspeldetails. De velcro werd vervangen door verborgen drukknopen waarvan de werkbeschrijving trouwens deel uit maakt van de parka-handleiding.

IMG_6422

IMG_6409

Tijdens het naaien merkte ik op dat er over het midden van het rugpand een lichter gekleurde streep liep, afkomstig van het knippen aan de stofvouw. Natuurlijk had ik niet meer voldoende stof over om het rugpand opnieuw te knippen. De enige oplossing die ik kon bedenken was een folieke dat ik hier ooit bij Sharon zelf zag passeren, nl. het smal doorstikken van de middennaad. Achteraf gezien vind ik het nog wel een leuk detail bij dit basic jasje.

IMG_6398

En die twee Lars’jes bleken een ideale match te zijn! 💙

IMG_6413

Patroon: Lars voor tienersZonen 09

Extra’s: de kap van Lars & de parkaversie

5 reacties op ‘Lars… de tienerversie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s