De hubbie en zijn Theo

Over het algemeen houdt mijn wederhelft er een vrij casual kledingstijl op na. Jeansbroek, t-shirt of sweater, sneakers en klaar is kees. Om eerlijk te zijn, ik hou wel van die laidback stijl, maar af en toe mag het eens net dat tikkeltje meer zijn. Een knap hemdje bijvoorbeeld… Welke vrouw ziet dat nu niet graag toch!

Je begrijpt dus dat de hubbie een kleine aanmoeding nodig had, maar ik kreeg groen licht om hem zijn eigenste Theo aan te meten. We overliepen samen de verschillende opties…

img_4626
img_4656

Dat het de versie met lange mouwen ging worden stond van in het begin vast. Ik weet niet waarom maar volwassenen mannen en hemden met korte mouwen, in mijn hoofd is dat precies altijd een no-go. 🙈  En zo kon ik eindelijk die klassieke mouwsplit met kapelletje eens uitproberen die al zo lang op mijn lijstje van uit te proberen naaitechnieken stond.

img_4674

Hoewel het Theo hemd al getailleerd is, besloten we rugnepen toe te voegen om een meer slim fit pasvorm te bekomen. Verder gingen we voor de klassieke kraag en een opgestikt borstzakje. Zo snel was het allemaal beslist!

img_4631

img_4678

Een stofje vinden dat ons beiden kon bekoren, leek even minder evident. Alle katoentjes met print die ik toonde kregen een dikke njet. Uiteindelijk leek een chambray stofje de ideale oplossing. Zo past de Zonen09 Theo perfect bij de rest van zijn garderobe. Voila… Iedereen content!

img_4680

img_4644

Zijn hemdje valt zelfs zo goed in de smaak dat het stof voor een tweede exemplaar al lang klaarligt. Zagen jullie de gratis download met extra Theo opties al? De afgeronde zoom, platte naden en hoekloze polsboorden zullen hier zeker en vast in dat tweede exemplaar verwerkt worden.

img_4651

Welke details kunnen jullie het meest bekoren in een mannenhemd?

Patroon: Theo voor volwassenenZonen 09

Stof: Chambray – Stoffenspektakel

10 reacties op ‘De hubbie en zijn Theo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s